Nationalparker i Danmark

Tag til Skjoldungernes land

Vil du med tur tilbage til Danmarks tidligste historie? Så kan en udflugt til nationalparken Skjoldungernes Land måske være en idé. Her er meget af det, vi forbinder med den tidlige danske historie passeret, og navnet trækker tråde helt tilbage til den nordiske mytologi.

En skjoldunge er en ætling efter den mytiske konge Skjold, som efter sagnet skulle være søn af Odin og Rind, og blandt hans ætlinge er Rolf Krake, Roar og Helge og Harald Hildetand. Så har du lidt fantasi og interesse for den danske fortid, så er der masser af stemning og oplevelser at hente i nationalparken Skjoldungernes Land.

Tråde tilbage til vikingetiden

Blandt de oplevelser, I kan gå efter i Skjoldungernes Land, er et besøg i den tidligere vikingegravplads ved Lejre, som er hovedbyen i nationalparken og gammel kongeby. Her kan I se afmærkninger af gamle skibsgrave og andre grave midt i naturen.

Alt efter, hvad I er til af oplevelser, er der foruden naturen en masse ting af se i nationalpark Skjoldungernes Land. En af de største attraktioner er Roskilde Domkirke, og også det gamle Roskilde er et smukt sted at besøge med gamle huse og smukke parker. Byen bærer kraftigt præg af at have været en vigtig kirkeby i århundreder, og det er den jo også i dag, hvor domkirken benyttes til kongelige begravelser.

Vil I besøge Lejre, er der masser af oplevelser, som knytter an til vikingetiden og tiden før, og i nærheden af byen ligger Ledreborg Slot, som er delvist åbent for publikum. Er der ikke åbent, når I kommer forbi, kan I nyde den smukke park, der blandt andet byder på en have, der er anlagt med smukke græsterrasser i det kuperede terræn. Her holdes også ofte koncerter og andre events.

Tag ud i naturen

Boserupgård Naturcenter er et andet interessant sted, hvor ikke mindst børnene kan få en på opleveren. Centret har til huse i den tidligere skovridergård midt i Boserup Skov, og der er bålplads, shelters og en masse arrangementer for familier, skoleklasser og foreninger.

Har I interesse for slotte og herregårde, er et besøg på Selsø Slot også en mulighed i denne nationalpark. Selsø Slot er fra 1576, og skæbnen ville, at det fra 1800-tallet kom til at stå ubeboet helt op til vores tid. Derfor er meget originalt bevaret ved det smukke slot, der byder på spændende oplevelser for store og små.

You May Also Like