Nationalparker i Danmark

Yellowstone – USA’s første nationalpark

I USA findes der mange forskellige typer af nationalparker. De fleste af nationalparkerne ligger i det vestlige del af USA, men der findes også parker i de østlige, sydlige og nordlige dele af landet.

Nationalparkerne i USA er blevet etableret for at beskytte landets unikke naturområder. De fleste af parkerne er kendt for deres smukke landskaber, som omfatter bjerge, søer, floder og vandfald.

Der er også mange dyre- og plantearter, der lever i de amerikanske nationalparker. Nogle af de mest kendte dyrearter, der lever i parkerne, er ulve, bævere, elge, hjorte, bjørne og bisonokser.

Yellowstone National Park

Der er mere end 400 nationalparker i USA. De tre mest besøgte nationalparker i USA er Yellowstone National Park, Grand Canyon National Park og Rocky Mountain National Park – og her kigger vi lidt nærmere på Yellowstone, der primært ligger i det nordvestlige hjørne af staten Wyoming.

Har man aldrig før været i en nationalpark i USA, kan Yellowstone anbefales. Det er USA første af slagsen og blev udpeget som nationalpark tilbage i 1890. Det gør samtidig parken til verdens ældste nationalpark. Det er svært at forklare hvor smuk Yellowstone National Park er. Man skal virkelig se det med egne øjne. Mange kommer hjem og fortæller, at de aldrig har set så mange forskellige dyrearter på samme tid og sted, ligesom mange også er imponerede over at se de gamle vulkaner.

Husk de rigtige sko

Det anbefales at leje en bil, så man kan komme rundt i parken. Man kan også tage bussen, men så får man ikke set så meget. De fleste af de bedste steder ligger lidt uden for de store veje.

Det er også vigtigt at have godt vejr, når man besøger Yellowstone. Parken er stor, og der er meget at se. Det kan dog være svært at nyde de smukke omgivelser, hvis fødderne begynder at gøre ondt, så sørg endelig for at medbringe gode vandre- eller klatresko, når du skal ud at udforske Yellowstone.

Et besøg i Yellowstone National Park kan i højeste grad anbefales.

You May Also Like