Nationalparker i Danmark

Tag på picnic i en nationalpark

I løbet af de seneste årtier har vi fået flere nationalparker i Danmark. De er oplagte mål for en udflugt på alle tider af året. Her er natur at se, og alt efter, om I er til den barske natur i Nordvestjylland, blide fynske bakker eller kultiverede landskaber i Nordsjælland, så er der mange muligheder i Danmark for at tage ud i naturen og nyde landskabet året rundt.

I den lyse tid er det en rigtig god idé at kombinere udflugten til en af vores nationalparker med en picnic. Der er ikke noget så hyggeligt som at bænke sig omkring det medbragte campingbord og sætte frokosten på bordet, som i øvrigt også er medbragt. Måske har I ligefrem lavet et lille sammenskudsgilde, så hver enkelt har lavet en ret hjemme i køkkenet, som han eller hun har taget med. Så bidrager alle til hyggen og den gode stemning.

Det er en særlig kunst at dække bordet smukt på en picnic. Ja, måske har I slet ikke noget bord men har slået jer ned på et tæppe, I har bredt ud på jorden, men skulle I nu have et bord at sidde omkring, så dæk det smukt og hyggeligt. Til det formål kan I blandt andet finde de yndigste dakkeservietter hos BGA.dk og på den måde skabe et bord, der matcher den natur, I er ude i. BGA.dk har et stort udvalg af dækkeservietter og andre ting til borddækningen, så tag jer god tid i forvejen og find de dækkeservietter, som, I synes, passer bedst.

Dækkeservietterne har den store fordel, at de kan bruges flere gange, også derhjemme. Det er vigtigt at tage hensyn til miljøet, også når man er på picnic, så brug tallerkener, dækketøj og glas, som kan gøres rene og bruges igen. Tiden er løbet fra engangsbestik og paptallerkener, for vi skal holde hus med jordens ressourcer – og især, når vi er midt i naturen og skal nyde den.

Naturens genkomst

De sidste par år har betydet, at vi ikke har kunnet rejse så meget til udlandet, som vi plejer. I stedet har vi igen fundet glæden ved at besøge steder i Danmark, og ikke mindst naturen er blevet den store vinder her. Folk er strømmet ud i naturen. Nogle vælger at

dyrke motion i naturen, mens andre nyder at gå stille ture ved skov og strand – og kombinere glæden ved det med en dejlig picnic.

Naturen har på den måde fået en fornyet plads i danskernes hjerte. Ganske vist er det ikke alle, der forstår at tage de rette hensyn, når de er ude i naturen, så de smider affald og opfører sig ikke altid lige pænt. Men langt de fleste respekterer naturens rammer og glæder sig ved de mange smukke oplevelser, som man kan få derude.

I disse år understøttes folks glæde ved naturen ved oprettelsen af en række nye såkaldte naturnationalparker. Lad os se, hvad fremtiden byder for vores natur i disse rammer.

You May Also Like