Nationalparker i USA

Frankrigs nationalparker

Frankrig har 11 nationalparker, og som en særlig bonusinfo kan det oplyses, at tre af dem ligger uden for det europæiske Frankrig, nemlig i landets besiddelser i Sydamerika, Caribien og Det Indiske Ocean.

Tilbage på det europæiske fastland er der nok at se til, hvis man vil opleve de franske nationalparker. Frankrig er et meget stort land, der rummer store områder, hvor naturen stadig spiller en stor rolle, så der er meget at se på.

En af de nationalparker, som mange danskere har stiftet bekendtskab med, er Parc National du Mercantour. Den er Europas først etablerede nationalpark og ligger på grænsen mellem Frankrig og Italien i et betagende smukt alpelandskab med bjergtoppe, grønne dale og bjergsøer. Her er masser af muligheder for oplevelser i form af vandreture, betagende køreture ad sceniske landeveje og ophold i småbyerne. Er man interesseret i gastronomi, er der også rige muligheder i området.

Provence

Holder man af Provence, er der muligheder for blandt andet at besøge Parc National de Calanques, som har været på listen over franske nationalparker siden 2012 og som den eneste park rummer både hav, kyst og et opland med idylliske småbyer. Parken er indbegrebet af Provence-kysten og vil opfylde manges drøm om Frankrig.

You May Also Like